"זירת טד"
נושא עבודת הדילמה שלי הוא אידאל היופי ברשתות חברתיות, צילום דוגמנות, צילום למטרת פרסום במגזינים וברשתות החדישות יותר כמו אינסטגרם לדוגמא.
כל זאת נעשה תוך כדי עיצוב המציאות שלנו. דימויים אלו נועדו למכור מוצרים, למכור תדמיות, למקסם רווחים של חברות ומותגים, על ידי פניה לקהלים רבים באמצעות סיפוק תדמיות אידאלים עבור צרכנים וכיום גם צרכנים צעירים כמו אלו שיש באינסטגרם.
נושא העבודה שלי חשוב בעיני מאוד משום שמבחינתי צריך לשים בו דגש על מנת לחשוף את סודות המקצוע והטריקים האמיתיים שמסתתרים מאחורי כל ה"נוצץ" שאנו רואים בטלוויזיה, על שערי העיתונים, ברשתות החברתיות שעושים הכל על מנת למכור לנו ולהשלות את רובנו במציאות לא מציאותית ואמיתית כלל.שאלת המחקר שלי היא: מהו אידאל היופי הנשי באינסטגרם?
מטרת שאלת החקר שלי היא לבדוק כיצד אידאל היופי הנשי בא לידי ביטוי
בקרב מובילות דעה באינסטגרם, עם זאת, עיקר הבעיות הנובעות משאלת המחקר שלי הן,
אופן הבאת ייצוגים בפרסום של דוגמניות וידוענים, בעיקר ברשת החברתית "אינסטגרם", בנוסף גם הרזון והדימוי המושלם יוצר עיוות למציאות האמיתית.
עוד בנושא הרשת החברתית הוא שימוש בפוטושופ בתמונות שמעלים לאתרים כאלו ואחרים שמגיעות לצרכנים המבוגרים ואף לצרכנים הצעירים יותר, יוצר הבניית מציאות מקובעת כלפי אידאל היופי, אשר גורם לרבים ולרבות להרגיש לא טוב עם עצמם, כלומר עם המציאות. אלפי סיפורי אנורקסיה בעולם באים לידי ביטוי בכך.
הממצאים העיקריים והתובנות שעלו מעבודתי במהלך התקופה שינו את דעתי לכאן ולכאן לכל אורך עשייתה, תחילה הרעיון שלי לעבודה הזו היה בכלל להתמקד באידאל היופי בעיתונים ומגזינים, דוגמנות, וצילומי אופנה וכשנכנסתי יותר ויותר לעומק העבודה הבנתי שהתמקדות בנושא אידיאל היופי נמצא כיום הרבה יותר ברשתות החברתיות מאשר במגזינים.
נחשפתי למפורסמים ואושיות אינסטגרם רבות שמפרסמות בעמוד האינסטגרם האישי שלהם תכנים שיווקים כמו מוצרים של חברות גדולות , בגדי חברות הלבשה ומותגים ידועים וכך מגיעות אל הצרכנים ברשת החברתית.
בהתחלה זה היה נראה נחמד, כמה כיף ללבוש בגד ים כמו שיש לנטע אלחמיסטר או מפורסמת אחרת, אבל אז כשחקרתי יותר ויותר הבנתי את ההשפעות שנגרמות מכך,
"הרצון להיות ולהיראות כמו".
המסקנות שעלו מהחקר שעשיתי היו, שאושיות האינסטגרם הידועות והמפורסמות משמשות כסוג של כלי להעברת המסרים של התקשורת שמכתיבה לנו, הצרכנים, אידיאל אחד שאינו משקף את המציאות האמיתית ויותר מכך יוצר מציאות חדשה, חלופית, מושלמת, חסרת פגמים, שאינה משתווה בשום צורה למציאות הגיונית ומציאותית בעזרת מובילות ברשת החברתית אינסטגרם. נוסף על כך גיליתי כי התופעה הזו מביאה איתה סכנות למתבגרים ומתבגרות ונשים בפרט שמסתכלים על הידוענים האלו שמפרסמים כמודל לחיקוי. בפן הבריאותי והנפשי הסכנות הן: רזון, מחלת אנורקסיה, שאיפה לשלמות ולפרפקציוניזם מוגזם, חוסר קבלה עצמית וחוסר ביטחון עצמי וזה ניכר, מה שמשפיע גם בחברת היום יום בקרב בני נוער בפן החברתי, חרמים חברתיים, שיימינג וכו' לכל מי שאינו הולך על פי ה"נורמה" ונראה קצת מיוחד ושונה, כל אלו הן תופעות של אידאל אחד מוכתב שאינו מתרחב לעוד אופקים אחרים ומגוונים כיוון שזה מה שהתקשורת דואגת להראות לנו באמצעות כל כך הרבה אמצעים.
אם הייתה באפשרותי הסמכות והכוח לשנות את המצב הנוכחי בקשר לתופעת האידאל המוכתב כמו מפורסם ידוע או גורם בתקשורת, הייתי מביאה את המסקנות שהסקתי מעבודתי אל המסך, פונה אל המתבגרים והמתבגרות ואף למבוגרים שמושפעים גם הם, ומבהירה להם כי מציגים להם מציאות שקרית, מעוותת, לא ריאלית ולא אמיתית!
השלמות והיופי שהדוגמניות מפרסמות בעמודי האינסטגרם שלהם תוך שהם מצטלמות בחצאית קצרה שחושפת את הרגליים היפות והרזות שלהן לא באמת מציגה את המצב הנוכחי של צרכנים ובני אדם כיום ובכלל, היא רק משווקת ומוכרת עוד ועוד אשליות לבני נוער רבים שנופלים לבור הזה שקשה מאוד לצאת ממנו, השאיפה לשלמות, והרצון להיות כמו סלב כזה ואחר שמשמש להם מודל לחיקוי זה רצון שלעולם לא יכול להתממש עבורם משום שהוא אינו קיים במציאות האמיתית ולא בר ביצוע. וזה מה שגורם לרבים לפגוע בעצמם בריאותית וליפול למחלות אנורקסיה נוראיות מבלי שום סיבה הגיונית בעצם
כי למה לא לאפשר לכל אחד ללבוש מה שהוא אוהב, ולהיראות כמו שהוא חושב ולא כמו ש"צריך להיות" ולהפסיק את המרדף לאחר האידאל היחיד והמקובע שקיים כיום.
רפלקציה
לקראת סיום שלוש שנות הלמידה שלי בתוך המגמה שבה בחרתי תקשורת וחברה, למדתי רבות על עולם התקשורת ובאופן אישי העשרתי לעצמי את הידע האישי שלי.
ראשית, אתחיל בכך שהבנתי כמה משקל יש לתקשורת בחברה שלנו, התקשורת היא כלי בחיי היום יום שלנו מבלי שנשים לב בכלל, היא מעצבת את המציאות שלנו, משפיעה ומעבירה לנו מסרים רבים, חלקם אף סמויים ובכל זאת בעלי חשיבות רבה באורח החיים שלנו, הצרכנים. לפני הצטרפותי למגמה החשיבה שלי לגבי עולם התקשורת הייתה מאוד נאיבית והיו לי הרבה שאלות , במהלך השנתיים האלו ללא ספק קיבלתי תשובות לשאלות האלו והסקתי מסקנות רבות בנוגע לנושאים מסוימים שנגענו בהם בתהליך הלמידה.
היום אני יכולה להגיד שהגישה שלי לעולם הזה היא שונה ומודעת יותר ממה שהייתה בתחילת הדרך.
דעתי על דרך הלמידה שבה למדנו ונכנסו איתה לתוך עולם התקשורת היא דרך טובה ויעילה הרבה יותר מאשר דרך לימוד מחברות וספרים, הצלחנו לגעת יותר בנושא בזכות תקשורת באמצעות מחשבים, סרטונים , כתבות וכו'.שיעורים מתוקשבים שהמחישו לי דברים בצורה ברורה יותר מאשר מקריאת סיכומים ומאמרים ארוכים. עם זאת , כן נדרשנו לכתוב ולהביע את עצמנו דרך סקירות והבעות עמדה בבלוג של כל אחד מאיתנו, לא תמיד הכל היה מובן במחשבים ולפעמים מסובך מעט, אך בכל זאת זה היה יותר פשוט ומתוקשר בצורה נעימה שמתאימה יותר לעולם שלנו בני הנוער, עולם המחשבים והסמארטפונים, כך גם הכל היה יותר נגיש לנו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה